,

Stockholm Part 3

Södermalm

Vanaf Gamla Stan kun je langs het water naar het zuidelijke Södermalm lopen. Dit is de wijk waar het fotomuseum (Fotografiska) ligt en waar het centrum SoFo wordt genoemd. Er is veel vintage te vinden en het is minder toeristisch. Het museum ligt aan het water en bij toeval hangt er juist nu en collectie van de Nederlandse kunstenaar Ruud van Empel, wiens werk ik vorig jaar in het Gronings museum heb gezien. Fotografiska is eveneens uitgerust met een leuke museumwinkel. Met name artikelen gericht op fotografie (boeken, (analoge)camera’s en leuke souvenirs).

Vanuit het museum kun je met een steile trap het hoger gelegen centrum van Södermalm (SoFo) inlopen. SoFo voelt als een relaxte buitenwijk van een wereldstad, met vooral locals op straat. Hier kom je de uniekere winkeltjes tegen. Deze vond ik de moeite waard:

Cocktail: Bondegatan 34

Een hysterisch winkeltje vol met bonte kitsch, retro en kleurige hebbedingetjes.

 

Je kunt gelijk doorlopen naar de buren..de winkeltjes ernaast wil je ook niet missen.

Appartement: Södermannagatan 19

Eveneens een kleurrijke winkel, wat minder kitsch en wat meer design. Om hebberig van te worden!

Grandpa: Södermannagatan 21

Bijzondere vintage winkel! Helder concept met bijpassende collectie; stationery, posters en kleding. In de kelder vind je meubels en meer spullen voor in huis.

Urban Deli: Nytorget 4

Een bar, seafoodrestaurant, juicebar en supermarkt ineen! Alles is vers (brood, groente, fruit, kazen etc) Hoogwaardige kwaliteit in een hip stads jasje.

Mini Rodini: Klippgatan 11

Mini Rodini is een stylish Zweeds kinderkleding merk. Oprichtster Cassandra Rhodin is een beroemd mode-illustratrice. Ze maakte ook de muurillustratie in deze winkel!

Unibarn: Åsögatan 130

Alweer een erg leuk, hip kinderwinkeltje (design, retro, speelgoed en kleding). Het viel me op dat ondanks het prachtige weer alle Zweedse kinderen een mutsje dragen. Later ontmoette ik en Nederlandse vrouw die al jaren in Stockholm woont die dat beaamde. Altijd een mutsje; ze hebben voor elk seizoen een variant!

Sneakersnstuff: Åsögatan 124

Deze winkel stond hoog op mijn lijstje, ik ben een sneaker-liefhebber! Een erg coole sneakerstore met gaaf interieur en een uitgebreide collectie klassiekers en exclusieve paren. Ze hebben ook een webshop: http://www.sneakersnstuff.com/

Het is leuk om door deze buitenwijk te struinen en unieke winkeltjes tegen te komen. Vooral vintage liefhebbers kunnen hun hart hier ophalen.

Ik vond Stockholm een heerlijke wereldstad, prachtig door al het water (en in dit geval het lekkere weer) en inspirerend door de variëteit aan winkels, merken en design! Voor meer tips en adresjes over Stockholm kijk op mijn Pinterest-bord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *