,

Pantone

Pantone, het bekende merk dat kleurcoderingen maakt die wereldwijd als standaard gelden, is een begrip in de creatieve wereld. Het PMS (Pantone Matching System) wordt al sinds 1963 gebruikt om kleuren eenduidig te benoemen. Steeds vaker wordt het merk ook als design of concept gebruikt. Over het algemeen word ik erg blij van Pantone producten en concepten! Ik ben gek op kleur en wat dat doet met je stemming of beleving. Er zijn zoveel creatieve mogelijkheden mee, een bron van inspiratie!

 

Zo kocht ik dit kinderboek voor Noa in New York, ik vind ‘m nog steeds briljant…

 

Verder zijn er al tal van Pantone producten op de markt, (ik geef toe…een heel aantal reeds in mijn bezit 😉 

Dit soort producten schieten echter wel als paddenstoelen uit de grond, waardoor het soms wel erg commercieel lijkt te worden.

 

Gelukkig zijn er nog veel erg gave Pantone concepten. Zo logeerde ik met Dragan in 2010 in het Pantone hotel in Brussel. 

 

Ook wordt de Pantone inspiratie gebruikt in combinatie met food-projecten, zoals hier erg mooi door Alison Anselot is gedaan.

 

Ten slotte zag ik dit inspirerende Pantone-project van Paul Octavious, die alledaagse situaties fotografeert en de opvallendste kleuren matcht met Pantone kleurkaarten. Zo cool!

Foto’s via pinterest, google en eigen archief.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *