,

Amsterdam

Ik bezocht deze week Amsterdam voor werk. Heerlijk en inspirerend om te doen. Evenals na mijn bezoek aan Stockholm, deel ik hier nu mijn favoriete adresjes in Amsterdam.

Het Stedelijk Museum is vernieuwd en sinds kort weer open. Alleen al de museumwinkel is een aanrader!

In de wijk de Pijp zitten veel leuke adresjes; grote kookwinkels als Duikelman (ferd.Bolstraat 68) en studio Bazar (Keizersgracht 709)

De Kinderfeestwinkel (Gerard Doustraat 65) verkoopt alles (echt alles) voor leuke (kinder)feestjes, decoratie, hippe kadootjes en hebbedingen

Op de Utrechtsestraat zit een groot filiaal van Marqt, een supermarkt met een mooi concept; echt eten. Natuurlijke, verse, eerlijke en lokale producten bij elkaar gebracht.

De Vlieger is een winkel naar mijn hart, met veel creatief materiaal (Amstel 34)

Even snuffelen tussen de prachtige (internationale) magazines op Spui 14 bij Athenaeum

In een klein zijstraatje (Heisteeg 8) ontdekte ik HearHear, een schattig pandje met erg fijne items van bekende en nog minder bekende ontwerpers.

Ook de Mint mini mall (Runstraat 27) heeft een fijne collectie trendy hebbedingen(lifestyle)

Ik had heel wat adresjes op mijn lijstje, maar deze vond ik zomaar onverwacht, als een erg fijn extraatje! Leafde (Prinsengracht 232, in de buurt van de 9 straatjes) Van stationery tot verzorgingsproducten, allemaal even stijlvol.

Ernaast bij Juffrouw Splinter (Prinsengracht 230) kun je op zoek naar vintage schatten

Nieuws, is een grappig winkeltje met heel veel leuke designkadootjes (Prinsengracht 297)

Ik loop graag ook even binnen bij Kitsch Kitchen (Rozengracht 8-12). Zelf bekend van het kleurrijke tafelzeil, maar ze verkopen ook andere mooie merken, nu zelfs piñata’s voor een hip feest! Ik vind de muurschildering te gek!

Sneakerstores als Sneaker District maken me blij en hebberig (Rozengracht 21) 

Japan is hot! Zo ook deze lifestyle winkel vol met Japanse prodcuten! Roppongi (Rozengracht 15)

Aan de Raadhuisstraat 2, vlakbij de Dam zit ook een designwinkel die je niet wil missen; By popular demand

Options is een te gekke winkel (Damrak 49) die helaas zijn deuren gaat sluiten volgende maand! Je vindt hier (en in de toekomst online en in pop-up stores) een uniek aanbod designproducten! 

En dan hebben we de Haarlemmerstraat nog niet eens gehad… Hier zitten nog  te veel leuke adresjes die een beozekje waard zijn. 

&Klevering (Haarlemmerstraat 8), alles is mooi hier!

Heerlijke (woon)boetiekjes verderop in de straat als Daskas, Het grote avontuur, Sukha! en op de Haarlemmerdijk 39: Restored, een prachtige conceptstore die unieke items verkoopt

Eigenlijk heb je meer dan 1 dag nodig in Amsterdam. Ik legde deze adresjes vast, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in onze eigen wereldstad!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *