Nijntje op z’n Brabants

In mijn zwangerschapsverlof (begin 2013) kwam ik bij mijn favoriete boekhandel in Eindhoven dit boekje tegen; Opa en Oma Pluis op z'n brabants. Nijntje van Dick Bruna was in mijn jeugd al favoriet en doet het nog steeds goed bij de kleintjes. Sinds februari ligt er een brabants vertaalde variant in de winkel, waar ik erg om moest lachen! Natuurlijk zijn we bekend om onze zachte 'G', maar het echte dialect is minstens zo herkenbaar en hoor ik nog regelmatig om me heen!

Ik kocht het boekje niet en kon het wat later niet meer krijgen. Deze week lag het er weer en bladerde ik ook even in de brabantse vertaling van Nijntje in de dierentuin, over onder meer een schón pèrd mee stripkes op de rug! Origineel kraamcadeautje voor streekgenootjes!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *