Citylove Londen

Afgelopen week reisde ik een dagje naar Londen voor werk. Als je vliegt vanuit Eindhoven (naar Londen Stansted) kun je om 9.30 heen en rond 19.30 terug. Ik stippelde een centrale route uit om in die paar uurtjes toch zoveel mogelijk fijne adresjes aan te doen.

Voor stationery-, papier- en craftlovers is het Paperchase filiaal op Tottenham Courtroad een heus Walhalla! Met maar liefst 3 verdiepingen aan pennen, papier, schoolspullen, verpakkingen, boeken, magazines en designproducten (en op dit moment een uitgebreide kerstafdeling) ben je er zo een paar uur zoet. Gelukkig kun je op de 2e verdieping een break nemen terwijl het Londense verkeer aan je voorbij raast.

Als je vanuit deze straat richting de grote straten (Oxford- en Regent street) loopt kom je oa deze leukerds nog tegen:

Londen telt veel mooie warenhuizen, maar Liberty is wel een hele bijzondere. In het prachtige, oude pand vind je naast de exclusievere modemerken ook interieur design, designstoffen, wol en handwerkproducten, een luxueuze kerstcollectie en een te gekke stationery afdeling! 

Na een paar uur rondgesjouwd te hebben in de Londense regen, liepen we tegen Jamie Oliver's pop up Diner aan. Ik hou van de stijl van Amerikaanse diners, met hun neon reclame en laagdrempelige karakter. Het idee dat zo'n concept er maar tijdelijk zit heeft ook wel wat.

Ondanks dat het gaaf en echt te doen is in één dag (en je veel kan zien) is de verhouding reizen (vliegen, trein, metro, wachttijden) ten opzichte van de stad-tijd niet zo gunstig. Toch genoot ik van Londen en kwam thuis met een aantal blijmakende aanwinsten…

Ik hoopte wat van het London Design Festival mee te pikken (wat deze week plaatsvindt) omdat ik al zoveel moois online voorbij had zien komen, maar dat was gezien de tijd (en wachtrijen) onmogelijk helaas. Zou graag een keer terug gaan om de rest van mijn wishlist te bezoeken 😉 Er zitten nog vele toffe adresjes (vaak wat verder uit het centrum) waar je iets meer tijd voor nodig hebt. Voor meer Londen-adresje zie mijn pinterest bord.

I went to London last week for just one day. It's doable, but the travel (plane, train, metro and waiting) take up a lot of time. I made a map to visit some of my favorite spots in the centre of London. Paperchase is like heaven for all who love stationery (like me). You might need a few hours there 😉 A few other great stores you'll find on this route are shown in the picture. Liberty is an old and beautiful department store with exclusive brands. We were just in time to eat something at Jamie Oliver's pop up diner. I love American style diners and the fact that this concept is temporary attracts me even more. Even though it was a long day, I enjoyed London a lot and hope to come back soon to visit some of the other shops on my wishlist (which need a bit more travelling and therefor time!)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *