,

Antwerpen

Mijn moeder is bijzonder fijn shop-gezelschap. Ze houdt (net als ik) van (scandinavisch) design, conceptstores, boeken en tijdschriften, stationery, nieuwe dingen zien, goede koffie en, niet geheel onbelangrijk, ze kan mijn tempo bijhouden! Ik nam haar als verlaat verjaardagskadootje mee voor een heerlijk dagje Antwerpen. De verjaardagsvlaggetjes in de auto komen van Tiger 😉

Ik deed wat vooronderzoek en kreeg op instagram vele lieve tips! Anouk adviseerde me gratis te parkeren aan de Vlaamse kaai (groot parkeerterrein). Ideaal! We parkeerden op de hoogte van de winkel Espoo! Een te gekke interieurshop met onze favorieten waaronder HAY, Ferm Living, Lucky boy sunday en Muuto!

Ik vond hier werkelijk alles mooi! In dezelfde straat vind je ook nog BoConcept (ernaast) en Kids on the docks verderop, een exclusieve kinderwinkel met veel moois (merken als Simple kids, Bobo Choses en Mini Rodini)

Even verderop de grote, vrolijke kinderwinkel ‘Prinses op de erwt’ met een leuke collectie hippe kinderkleertjes en hebbedingen!

Het is elke keer maar een klein stukje doorlopen voordat je de volgende hotspot tegenkomt. In dit geval de te gekke conceptstore YOUR in de Kloosterstraat. Wát een feestje; de entree (met neon Y en een Banksy-print), het toffe interieur, mooie items, en zelfs een kapperszaak binnen.

In dezelfde straat zit Rewind (ecologisch design) en Rewind kids, echt even binnenlopen!

In de Nationalestraat bezocht ik (op aanraden van Anki) een fantastische winkel van het Franse merk Petit Pan. Prachtige stoffen met de mooiste prints. Bijzonder en vernieuwend adresje met behalve stoffen ook tafelzeil, papier en fournituren en veel Japanse invloeden.

Verder richting het centrum lopend kwamen we A.Puur.A nog tegen en meerdere designcontainers verspreid door de stad van het Momu (modemuseum) ter ere van het 50 jarig bestaan van het Antwerp Fashion Department. 

Ik hou van mooie street art en nog wel meer van sneakers! Van beide is in de zijstraatjes van de leuke Kammenstraat te genoeg te vinden!

Een bezoekje aan Moose in the city is ook zeker de moeite waard voor nog meer scandinavisch moois!

Ilse tipte me om in de buurt ook de splinternieuwe HAY shop te bezoeken, maar die was helaas nog niet open… 

Onderweg terug richting auto passeerde ik Julija en deed daar wederom wat leuke vondsten. Nu ben ik niet eens handig met de naaimachine, maar wel gek op mooie prints! En dankzij Pinterest, ideetjes genoeg! Dus hoog tijd om het eens onder de knie te krijgen zou je zeggen.

Tenslotte, als je het niet meer verwacht, nog 2 fijne conceptstores op de Volksstraat. Jeff en Henri. Waarvan Henri mijn favoriet. Weliswaar met name gericht op de man, maar sowieso het bezoeken waard!

Antwerpen, wat een heerlijke stad! Als jullie nog tips, opmerkingen of toevoegingen hebben hoor ik ze graag, want ik ga zeker snel eens terug!

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *