,

Berlin part 1 Prenslauerberg

Ik moet het beamen…Berlijn is werkelijk te gek! Wat een heerlijke creatieve stad met een rauw randje. We genoten van een paar daagjes weg zonder kids en zagen erg veel van de stad omdat we regelmatig de fiets pakten. Omdat ik teveel foto’s en adresjes heb die de moeite waard zijn, deel ik ze in stukjes. Te beginnen met de wijk Prenslauerberg. We verbleven daar in een klein appartementje, via airbnb, echt ideaal! De wijk heeft veel unieke, toffe winkeltjes en je ziet hier veel gezinnen. Een lijstje toppers:

Pomeranza design ranch (Raumerstraße 19). Met een leuke collectie (scandinavisch) design, van interieuraccessoires tot stationery.

 

Verderop Super Freddy (Raumerstasse 34) Een klein winkeltje met een aantal unieke accessoires, kinderkleertjes en kunst. Ik trakteerde mezelf op dit armbandje.

 

Misses & Marbles: Raumerstraße 36  Een bomvolle winkel met serviesgoed, souvenirs, hebbedingen en zoals in bijna elke (hippe) winkel een coffeebar. In mijn ogen de perfecte combi; shoppen & koffie 😉

 

Supalife Kiosk (Raumerstraße 36) Hier vind je vele prints en zeefdrukken van lokale kunstenaars. Achterin de zaak worden de prints gezeefdrukt. Zoals ik in Stockholm het Zweedse design herkende als typisch Zweeds, zijn ze in Berlijn erg goed in grafische prints en illustraties. Dit zie je aan dit soort winkeltjes en ateliers, maar ook in het straatbeeld (later meer hierover).

 

Victoria met Albert (Dunckerstraße 81) is een mooie winkel waarin zowel mode, woonaccessoires, stationery en ander design te vinden is. Heerlijk om rond te snuffelen!

Het is erg leuk om over de Kastanienallee te struinen, er zitten leuke winkeltjes en koffietentjes en er is volop leven op straat. We slaagden verderop bij de overvolle kinderkledingwinkel Mia Mohnstreusel (Pappelallee 18) voor wat gave Molo kleertje voor Max. 

Als kers op de taart kwamen we terecht bij Yonkel Ork (pappelallee 63). Een feestje om te bezoeken! De vriendelijke eigenaresse kletst er vrolijk op los en je kan zien dat ze gepassioneerd is over de producten in haar winkel. En dat kan ik heel goed begrijpen; mooie prints en posters, design voor in huis, veel papier, stationery, verpakkingsmateriaal en DIY. Ik spotte zelfs wat Nederlandse producten van oa Snowpuppe, Engel en Bl-ij. 

De winkels gaan er pas tegen 11 uur open, maar blijven dan ook tot een uur of 7 ’s avonds geopend. Tenslotte aten we lekker ik een hip Vietnamees restaurantje Si An (Rykestraße 36).

Binnenkort mijn favo adresjes en tips voor de rest van Berlijn (Mitte, Friedrichshain, Kreuzberg en West).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *