,

Berlin part 3 Friedrichshain & Kreuzberg

Wederom per fiets bezochten we het langste stuk overgebleven muur, de Eastside gallery. Erg verschillende kunst en ook bekladding maken dat er veel te zien is!

 

Vervolgens het water over en natuurlijk even stoppen bij het bijzondere hotel Michelberger (Warschauer Straße 39/40)!

 

De wijk Friedrichshain deed me erg denken aan Södermalm in Stockholm. Minder toeristisch, een authentieke sfeer en veel creativiteit. We vonden er te gekke shops!

Bigbrobot (Kopernikusstraße 19) Mix van kleding, boeken en gave gadgets.

 

Stadtengel (Wühlischstraße 24). Een erg leuke winkel waar ik o.a. de superleuke producten van Noodoll tegenkwam!

 

Schwesterherz (Gärtnerstraße 28). Weer zo’n gave winkel met een te gekke combinatie van mooie stationery, design en natuurlijk koffie! Ernaast zit het zusje met kookgerei.

 

Deze foto geeft voor mij het straatbeeld en de sfeer van deze wijk weer. Alles bij elkaar vormt het een soort van nonchalante, maar toch heel bijzondere collage van creativiteit!

 

De verrassing van de dag was Hauser (Krossener Straße 19) Een bomvolle shop met alleen maar moois! Na alles vast gehad te hebben kocht ik een Bill & Blossom dienblad van Isak die al lang op mijn verlanglijstje stond.

 

Frieda Hain (Gärtnerstraße 10) Vrolijke en prachtige (scandinavische) merken voor kids als Sebra, Fargform, Ingela Arrhenius!

 

Tenslotte deden we nog wat adresjes aan in het rommelig ogende, multiculturele Kreuzberg.

Ik hou van sneakers en kon o.a mijn hart ophalen bij Overkill (Köpenicker Straße 195a)

 

In een onopvallend zijstraatje van een grote winkelstraat is de conceptstore Voo gevestigd (Oranienstraße 24). Ruime, toffe winkel met een bijzondere inhoud!

Doorfietsend richting Moritzplatz nog 2 adresjes die niet mogen ontbreken:

Planet Modulor (Prinzenstraße 85) a.k.a DIY-heaven! Deze stond op mijn prioriteitenlijst! Werkelijk alle (je kan het zo gek niet bedenken) soorten creatief materiaal zijn hier te krijgen. Ruim opgezet en heerlijk om rond te struinen! Aangesloten zijn kleine creatieve bedrijfjes als bedrukkers en 3d printers. Inspiratie gegarandeerd!

Aan de overkant van de rotonde zit nog een fijn adresjes dat je gelijk even mee wil pakken:

Schœnerwærs (Oranienstraße 58a)

Berlijn was te gek zoals je ziet! Ga je ook naar Berlijn en kun je wat met mijn tips of ben je er geweest en heb je nog aanvullingen? Leuk als je een berichtje achterlaat!

 

2 antwoorden
 1. Sharon
  Sharon zegt:

  Mag ik je super bedanken?
  Wij gaan eind mei in ons Golfje 1 een paar dagen richting Berlijn, en wilde me alvast wat oriënteren via internet. Via via kwam ik dus op je blog terecht.
  Ik ben nog enthousiaster geworden dan ik al was! Thanks voor je leuke blog en tips!
  Sharon.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *