,

Kerst in Antwerpen

 

Op tweede Kerstdag bezochten we, net als vorig jaar, Antwerpen. In België kennen ze geen 2e Kerstdag, is alles open en is er veel te beleven. Traditiegetrouw namen we mijn ouders mee die de rest van het jaar voor ons klaarstaan om op de kindjes te passen als dat nodig is.

 

Ik blogde al eerder over deze leuke stad met hele fijne adresjes hier. Tot mijn grote vreugde ontdekte ik dat een van mijn favoriete winkels een 2e zaak in dezelfde straat geopend heeft! Espoo is een echte aanrader met veel Scandinavisch design. Naast de winkel die gericht is op interieur biedt dit 2e filiaal meer accessoires. Je vind er de prachtigste merken; o.a. Hay, Donna Wilson, Snug studio en Lovely pigeon. We konden natuurlijk niet met lege handen naar buiten…

Via mijn favoriete adresjes kwamen we uit in het centrum waar een gezellige kerstmarkt gaande was. Door de drukke straatjes met kraampjes kun je richting het grote reuzenrad aan het water lopen. Een leuke attractie voor onze moedige peuter. Ernaast is er temidden van nog meer kerstkraampjes een leuke ijsbaan neergelegd waar volop gebruik van werd gemaakt.

 

Later in de middag reden we naar het MAS (Museum aan de Stroom). Een prachtig gebouw, leuke museumwinkel en de mogelijkheid om er op het panoramadek de stad van boven te bekijken. We aten hier tegenover bij De Burgerij. Een succesnummer als je met kinderen informeel uit eten wil. Ze serveren verse burgers en er is een grote speelhoek achter glas voor de kids. Een erg geslaagd dagje dus! 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *