,

Sharpie DIY

Sharpie1

Omdat snelle en makkelijke DIY’s met een leuk effect het beste zijn, vandaag een projectje uit die categorie! Omdat we hier in huis graag koffie drinken, hebben we altijd wat soorten op voorraad. Een handige manier om ze op te bergen is in deze goedkope bakjes (aan een rail) van Ikea. Ik geloof dat ze 50 cent kosten wat ze uitermate geschikt maakt als DIY projectje (mocht het onverhoopt mislukken begin je gewoon opnieuw ;-).

Sharpie2

Ik plakte beide bakjes op dezelfde hoogte af om de letters mooi gelijk te maken. Zoek eventueel naar inspiratie voor lettertypes op dafont.com. Je kan per lettertype een voorvertoning krijgen als je het woord intypt dat je ermee wil maken. Zo heb je wat houvast als je de letters zelf gaat tekenen. Ik gebruikte hiervoor een Sharpie stift. Deze tekenen op vrijwel iedere ondergrond en zijn daarom erg handig voor dit soort projectjes (elke andere watervaste stift zou ook moeten werken). Zowel de bakjes als de Sharpies zijn er in verschillende kleuren, dus kun je je eigen variant maken!

Sharpie3

I think the best DIY’s are the ones with little effort and a nice outcome. This project is just like that. We both enjoy drinking coffee and organise our coffee-stock using these cheap Ikea trays. I think they cost 50 cents each, so no big deal if your project fails, just start over 😉 I taped the trays so my writing would be nice and equal. You could visit dafont.com for some inspiration on fonts. By typing out the word you want to make, you can see a preview in the font you like. That will make a usefull example. I used a sharpie for this project, but any other permanent marker will do. Both the trays and the sharpies come in different colors, so have fun with it!

5 antwoorden
  • Bubblemint
   Bubblemint zegt:

   Sharpies zijn erg populair in het buitenland. Ik kocht ze in Londen, maar ook in Neerlnad zul je ze online wel kunnen vinden of in een beperkte kleurenvoorraad in kantoorboekhandels of hobbyzaken. Het is inderdaa vergelijkbaar met watervaste stift, sharpies kun je op bijna ale ondergronden gebruiken. op pinterest kun je er veel over vinden. Succes Marell.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *