, ,

Dagje Amsterdam

Het stond al een tijdje in de planning om mijn talentvolle vriendinnetje Cesi in Amsterdam weer eens op te zoeken. Nadat ik vorige week haar expositie-opening (hoe stoer!) niet kon bijwonen, besloten we zaterdag om 11 uur spontaan om alsnog een dagje Amsterdam te doen. Ik hou hier zo van!

Ams14a

Noa genoot vooral van de metro-rit van de P&R naar het centrum (zo vaak zitten we niet in de trein). Omdat de kids zich al heel regelmatig aan onze plannen aan moeten passen, besloten we om te beginnen met koffie bij TunFun. Een speelpark voor de kids in een oude tunnel vlakbij het Waterloo plein. Ondanks dat zoals vele andere een nogal massale indoor-speelhal is, vond ik het concept toch wel gaaf. Deze oude stadse tunnel met graffiti is tegenwoordig het stoere decor voor dit indoor speelparadijs. Bovendien is het altijd leuk om te zien dat de kids zich even heerlijk uit kunnen leven.

Ams14b

Ams14c

Er stond verder in Amsterdam 1 adresje erg hoog aan mijn lijstje; Big en Belg! Een hele toffe kinderwinkel met de mooiste spullen die er voor kids te vinden zijn onder 1 dak! Toen ik vorige week hoorde dat er net een nieuw filiaal geopend was in de Ferdinand Bolstraat, greep ik mijn kans nu we in de buurt waren.

Ams14d

Ams14e

Wauw, wat een prachtig adresje en wat jammer (of misschien juist maar goed…) dat we zoiets niet in de buurt van Eindhoven hebben. Kledingmerken als Beau Loves, Munster, Mini Rodini, maar ook accessoires van Noodoll, Donna Wilson en de designletter-items van Arne Jacobsen…ik vind het allemaal prachtig! Ik vond dat ik best wel een souvenirtje mee mocht nemen 😉  Noa kreeg een nieuwe trui en wij eindelijk ook een letterkopje (scoorde ze al ooit voor de kids)!

Helemaal happy na zoveel moois wist onze ‘local’ een erg gezellig Marokkaans eettentje op de Albert Cuijp; Bazar! Lekker vers, niet duur en zelfs de kindjes smulden ervan! Een heerlijke afsluiter van een dito dag.

Ams14f

This saturday we visited a good friend of mine (Cesi) in Amsterdam. She’s a talented artist and we spontaneously decited to catch up! I love days like this! Noa especially enjoyed the metro-ride. We first let the kids play at TunFun. An indoor playground built in an old tunnel in the city centre. It’s cool that the original walls with the graffiti pieces are now the decor of this massive playground. After Noa and Max had their big break it was time to visit a shop that I’ve been wanting to visit for a long time: Big en Belg! A very cool kids store, with the prettiest stuff you will ever find for your kids. I had to buy a souvenir of course 😉 Noa got a sweater from Beau Loves and we also got ourselves designletter-mugs (by Arne Jacobsen). Our ‘local’ guide knew this cosy Maroccan restaurant, Bazar! Fresh food for  a smaal price. Even the kids loved it. What a perfect ending to this lovely day!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *