, ,

De bergen in!

Deze week hebben we de mazzel om (zonder kids) een paar dagen in de sneeuw te vertoeven. We werden uitgenodigd door lieve vrienden om in hen in Oostenrijk op te komen zoeken en een paar dagen samen op ski’s en snowboards de bergen in te gaan! Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Ik maakte een winters pakketje om mee te nemen en bakte daarvoor deze berg-koekjes. We gebruikten dit basisrecept voor de koekjes.

Mountains3

Ik bedacht driehoekjes te maken zoals ik al eerder en met Noa deed. Maar zoals dat hier in huis vaker gaat, bleek het vormpje spoorloos… dus maakte ik een nieuw driehoekje van karton en tape. Met een mesje sneed ik de randjes wat scherper uit het deeg.

Mountains1

Hetzelfde deed ik met wat fondant. Je kan deze kant en klaar kopen bij de Hema of Xenos. Ik gebruikte gewone witte fondant en kleurde een klein stukje blauw met wat kleurstof. Ik legde steeds 2 driehoekjes op elkaar en sneed de topjes eraf, wisselde de kleurtjes om en maakte zo kleine sneeuw-bergjes die ik met wat glazuur op de koekjes plakte.

Mountains2

Tenslotte maakte ik met een eetbare stift (van de kookwinkel) de bergjes af. In het pakketje gingen nog wat kleine lijstjes met toepasselijke quotes, mooie espresso-kopjes van Ferm Living en bijpassende m&m’s die ik nog had liggen. We gaan genieten, tot later!

O, en er staat weer een gastblogje online op urbanmoms.nl!

 

This week we enjoy the mountains! Good friends invited us to come and visit them in Austria! Lucky us! I made a little gift with mountain-cookies. Here’s how. Make easy cookies with this recipe. Since I’ve lost our triangle shaped cookie-cutter (I used it before with Noa) I made one myself from cardboard and tape. I also made traingles form white and blue fondant. By cutting of the tops of 2 traingles, switching them and paste on the cookies with al litlle butter or glaze, you create little mountains. I gave the cookies a finishing touch with an edible pen. In the package I also put little frames with snowy quotes, the cute espressocups from Ferm Living and some black, white and blue m&m’s. We’re gonna enjoy this snowy week! See you soon!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *