, ,

Picknick met taart

Picknickmettaart2

Een van Noa’s favoriete boekjes op het moment is ‘Het grote taartenboek’ van Thé Tjong Khing (met name het Picknick met taart verhaal). We kregen het boek met Noa’s geboorte van een nichtje met oog voor de beste boekjes! En zo ook deze! Dit erg populaire boek met alleen maar illustraties vertelt het verhaal van een picknick rondom 2 zelfgebakken taarten die verdwijnen. Er zitten vele karakters in het boek die allemaal iets anders beleven. Oneindig veel leesplezier dus. Het mooie is dat het boek inmiddels vertaald is naar een interactief (crossmediaal) concept met losse tv-afleveringen bij KRO kindertijd. Elke keer dezelfde verhaallijn maar vanuit een ander karakter gezien. Op deze site kun je het verhaal bekijken.

Picknickmettaart1

Als boek- en bakliefhebber wilde Noa (en net zo zeer haar papa) deze taart zelf ook graag maken. Het leuk geïllustreerde recept is te vinden op dezelfde site. Ideaal voor samen bakken met een kleintje.

Picknickmettaart3

Picknickmettaart3b

Spullen klaarleggen, mixen, lezen, afstrepen, roeren, scheppen….en natuurlijk proeven 😉

Picknickmettaart3c

Picknickmettaart5

 

One of Noa’s favorite books at the moment is ‘Picknick met taart’ (Picnic with cake) by Dutch illustrator Tjé Tjong Khing. We got this book when Noa was born from a niece with great book-taste! We all love the concept. The book tells a story (in illustration only) of a picnic with 2 homemade cakes. All the different characters have their own story, there’s a lot to see in this book! The book is translated in 13 languages and there also is a very cool interactive concept online and on tv (KRO kindertijd). In every episode you see the same story from another character’s point of view. Here you can watch the interactive story. As she loves both books and baking Noa (and her dad as well) wanted te bake this famous cake herself! On the website there’s a cute illustrated recipe, ideal for baking with kids. Noa loved the mixing, reading the recipe, stirring, baking and of course…tasting!

7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *