,

Citylove Maastricht!

In het kader van ‘Citylove’ (Ik ben gek op steden en zoek ze op zodra ik kan) was ik van de week in Maastricht! Een aantal favorieten op een rijtje:

Maastricht1

De conceptstore 5050 zit in het Mosae forum, waar je naast winkelen ook goed kan parkeren voor een dagje Maastricht. De ruime winkel biedt naast mode allerlei lifestyleproducten. Er zit tevens een kapper en horeca in het pand. Leuk, dit soort combinaties!

Maastricht2

Aan het water zit de leuke baby/ kinderwinkel Heppie en ko. Een smal, vol en kleurrijk winkeltje!

Maastricht3

In plaats van het bekende (en gezellige) centrum weer af te struinen kozen we ervoor naar de hippe, opkomende wijk (De Wyck) aan de andere kant van het water te lopen over de brug. Dat bleek een goede keus want de straatjes daar zitten vol leuke, bijzondere winkeltjes en gezellige restaurantjes.

Maastricht9 

Dé ontdekking was de overtreffende trap van bovengenoemde kinderwinkel; De Heppie store. Dit filiaal was tig keer zo groot en heeft een erg fijne collectie hippe kinderspullen (o.a. Ferm Living, Sebra, Designletters, Imps & Elfs, Emile et Ida, Toot Sweet etc…) Heerlijk dus om er rond te neuzen tussen al het moois!

Maastricht4

Verderop kom je genoeg leuke koffietentjes, modezaakjes en ‘good food’  tegen om je uitstekend te vermaken. En natuurlijk deden we ook speelgoedwinkels en een ijssalon aan om de kids blij te houden 😉

Maastricht5

Maastricht10

Bij ijssalon Luna Rossa smulden we van heerlijk ijs en liepen vervolgens over de andere brug terug naar het centrum om nog 3 favorieten aan te doen. Tegenover de fijne designwinkel Conflict zit ook Festen; een winkel en lunchroom in een. Een heerlijke combinatie van design, woonaccessoires, stationery en gifts.

Maastricht7

Maastricht8

En last but not least, de welbekende boekhandel (Dominicanen) in een oude kerk. Hier wil je zeker even langs! Wat een prachtig pand voor deze enorme collectie mooie boeken en tijdschriften. En bovendien in het pand… de lekkerste koffie van Coffeelovers!

Maastricht11

 

I love cities and will visit one when I have the opportunity. This week we went to Maastricht. The above are some of my favorite spots. The citycentre is lovely, but we also discovered the upcoming, trendy part of town; De Wyck (take the bridge over the water). Such a lovely area with some cool shops (Heppie en Ko is a great kids-store), little restaurants and a nice icecream-spot. Back in the centre a mustsee is Festen as well as the giant bookstore in an old church (with the best coffee of Coffeelovers inside).

5 antwoorden
 1. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Wat is Maastricht fijn he?! Zo’n fijne stad. Ik ben er al een hele tijd niet meer geweest,maar ik wil meteen terug als ik dit lees. Ze komen op mijn lijstje! Fijn weekend. X

  Beantwoorden
 2. Eefje
  Eefje zegt:

  Maastricht is zo fijn, wij waren daar voor een weekend toen ik nog zwanger was. Ik ben ook fan van de Heppie Store; zoveel moois!
  En ik ga je tips die ik vond op je blog over Antwerpen gebruiken, als het weer mee zit gaan we daar morgen een dagje heen. Toevallig ook nog tips voor leuk (vega) lunchen met baby?

  Beantwoorden
  • Bubblemint
   Bubblemint zegt:

   Wat leuk Eefje, Antwerpen is een heerlijke stad! Volgens mij genoeg hippe verga tentjes, maar heb er geen die ik je uit ervaring aan kan raden. Ben benieuwd naar je ervaringen! Veel plezier!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *