, ,

Dawanda

Een tijdje terug werd ik weer eens geattendeerd op de website Dawanda.nl. Een site vol digitale winkeltjes waar designers en creatieven hun eigengemaakte spullen aanbieden. Enigszins vergelijkbaar met de Amerikaanse site Etsy. Ik had er al vaker een kijkje genomen, maar nam nooit de tijd om echt op zoek te gaan naar de mooiste items. Terwijl het natuurlijk superleuk is om unieke, handgemaakte producten te vinden en die van de ontwerper zelf te kunnen kopen. Inmiddels heb ik in heel wat Dawanda-shopjes gesnuffeld en zet bij deze wat verschillende favorieten van me op een rijtje.

dawanda1

Toen ik in Berlijn was, zag ik in een gesloten winkel deze producten in de etalage…ik vond ze te gek, maar kon er niet achter komen waar ze vandaan kwamen. Hoe leuk dat ik ze nu tegenkom bij Dawanda! Het merk Jungs und Söhne maakt superstoere kussens voor boys. Ik hou van de heldere, grafische prints en vind het idee briljant. Naast gereedschap zijn er ook erg toffe kussens van graafauto’s, raketten en ballen. Ik denk dat Max hier weg van zal zijn!

Dawanda7

De Spaanse Miss Malagata heeft in haar shop erg mooie illustraties, waarvan de ijsbeer mijn favoriet is. En ook bij de Française Petite Mila vond ik mooie prints!

Dawanda4

Maar ook in Nederland kunnen we er wat van. Imakin verkoopt complete DIY-pakketten. Alles wat je nodig hebt voor het project zit erbij. Van haken, en breien tot deze toffe papieren vouwlamp. Een leuk concept!

Dawanda3

Ook een kijkje bij Lilesadi is erg de moeite waard! Wat een prachtige prints, kleuren en vormgeving. Je vindt er posters, sjaals, interieuraccessoires maar ook toffe kinderkleding.

Dawanda5

Tenslotte Snug studio…hier vind ik eigenlijk alles mooi…

En zo ben je al gauw een avond aan het snuffelen op zoek naar de mooiste pareltjes tussen alle handgemaakte producten. Ik vond nu met name in de categorie wonen veel moois, maar ga er zeker nog eens verder winkelen. Als je nog goede Dawanda-tips voor me hebt hoor ik ze graag natuurlijk!

I’ve shared a few of my favorite Dawanda shops above. Dawanda.nl is a marketplace for designers, where they can sell their unique and handmade products. It’s a bit like Etsy. I never really took the time to find the best items although I really like unique products and the fact that I could buy them directly from the designer. I finally took some time and found these beautiful shops from all over Europe. Take a look if you like and let me know if you have any good Dawanda tips yourself! 

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *