,

Donut koekjes!

donutcookies1

Afgelopen weekend was het stormachtig buiten, we besloten binnen te blijven en donut-koekjes te maken. We probeerden een nieuw recept uit omdat onze zanddeegkoekjes vaak snel taai werden. Dit recept bleek veel krokantere koekjes op te leveren! Wel moet je vrij veel bloem gebruiken bij het uitrollen omdat het snel vastplakt!

donutcookies3

In kleine porties tegelijk rolden Noa en ik het deeg uit (niet te dun!) en staken er met 2 maten rondjes, donut-vormpjes uit. Je bakt ze in 16 min in de oven tot lekkere koekjes. We lieten ze even afkoelen en maakten in tussentijd van 1 eiwit en een boel poedersuiker het glazuur. Je voegt al roerend net zoveel poedersuiker toe tot het een stevig glazuur is die niet van je koekjes druipt. We kleurden de helft roze met een druppeltje kleurstof. Vorige week kochten we bij Kookpunt rotterdam in de sale een aantal kleuren sprinkles, alleen het woord maakt ons al vrolijk 😉 Noa mocht hiermee de donut-koekjes afmaken naar eigen inzicht, dat is haar wel toevertrouwd.

donutcookies4 donutcookies5 donutcookies8

Het resultaat; best wel prachtige koekjes, als er niet al een hap uit was, en werkelijk overal sprinkles.. Maar goed, ingepakt in een (hergebruikt) doosje en een velletje tissuepapier maakte het een vrolijk kadootje voor Opa en Oma 🙂

donutcookies7 donutcookies6

We love baking cookies, especially on rainy days like last weekend. We tried a new and crunchier recipe and made donut-cookies! The dough was quite sticky, so we had to use plenty flour for rolling and cutting the cookies. We used a large and a small cookie cutter to make donut-shapes. When the cookies we’re baked, I covered them in a layer of glaze (just 1 eggwithe mixed with lots of icing sugar, until it’s thick) and Noa got to finish them off with sprinkles in happy colors. The result: great looking and tasty cookies, happy kids and sprinkles everywhere. But we did have a nice present to bring Grandpa and Grandma 🙂

9 antwoorden
  • Bubblemint
   Bubblemint zegt:

   De link naar het recept voor de koekjes heb ik in de tekst erbij gezet Lonneke. Gewone zanddeegkoekjes zullen ook goed zijn en makkelijk te vinden online. Succes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *