, ,

NOMA restaurant

Nee, ik was niet weer in Kopenhagen, het wereldberoemde restaurant NOMA opende zijn deuren gewoon bij ons thuis. Noa en Max wilden in de vakantie eens hun eigen restaurant openen, we spraken al weken over wat daarbij kwam kijken. Geen betere gelegenheid dan tijdens een van onze ‘ Happy Meals‘ -etentjes om dit te realiseren. De nieuwe keuken dus meteen in gebruik genomen om samen aan het werk te gaan.

We bedachten samen een 3 gangen keuzemenu (gezien tijdens de vakantie in Zeeland, in een restaurant mag je kiezen!). Ik maakte de menukaarten en een officieel logo, terwijl Noa en Max met papa de mise en place voor hun rekening namen. Opperste concentratie met die scherpe messen, maar het lukte allemaal. Noa vond dat er voor de kleintjes (en groten) nog een kleurplaat-placemat moest komen, net zoals in een echt restaurant. Die maakten we samen en printten we thuis op A3 papier.

De tafel werd gedekt, de gasten druppelden binnen en de bestellingen werden opgenomen. Aan het feit dat Max nog niet kan schrijven hadden we gedacht. De bestellingen konden geturfd worden. De bediening deed zijn uiterste best en ook in de keuken werd hard gewerkt. De gerecht kwamen wonderbaarlijk genoeg tegelijkertijd op tafel en de gasten smulden. Wat een succes πŸ™‚

Na het toetje en de koffie presenteerden de chefs de rekening van 0,00 euro. Op het schaaltje verscheen alsnog geld, een dikke fooi voor Noa en Max. Waarschijnlijk het hoogtepunt van de avond πŸ˜‰ Voor de afwas hadden onze kokkies geen energie meer, dus dat hebben de sous-chefs geregeld ;-). Wat een heerlijke avond, heerlijk te zienΒ dat de kids zo groot worden dat ze van alles kunnen!

Last weekend we opened our own NOMA restaurant at home during one of our Happy Meals-dinners. A restaurant by Noa and Max. Brainstormed, prepared and executed by themselves with a little help from us as sous-chefs. It was big fun! We made 3 course menu’s to choose from, took care of entertainment for all guests (who doesn’t likeΒ coloring?) and prepared different meals. It was kind of a miracle that all dishes worked out well and were on the table at the same time for 10 people. Max took orders without having to write (took a little preparation as well) but did a great job! The chefs did so well that they both earned a generous tip from the guests. What aΒ night πŸ™‚

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *